במלטה תמצאו מגוון עשיר של מסעדות: קטנות וגדולות, מקומיות ותיירותיות, סביב הים או במרכזי העיירות, בעלות דרגות שירות ומחיר גבוהות וגם אותנטיות וחווייתיות. למעשה, כמעט בכל אתר בו תבקרו, תוכלו לסעוד ולהכיר את הטעמים המקומיים. מלטה מלאה במלונות יוקרה, מסעדות בתי קפה, ברים, מועדוני ריקודים, דוכני אוכל וגם בתי קזינו. רוצים לדעת על מסעדות מומלצות במלטה? איפה כדאי לאכול במלטה?
האוכל הוא בסגנון ים תיכוני, הרבה מסעדות דגים מצויינות וגם מסעדות בינלאומיות כמו מקדונלדס. הכל שם זול למשל ארוחת דגים טובה תעלה לכם בסביבת 15 יורו לאדם.
מה אוכלים במלטה? היכרות עם אוכל מלטזי מקומי
- המאפה הלאומי של המלטזים הוא הפסטיצ׳י, בצק פילו ממולא בגבינת ריקוטה, או בממרח אפונה. טעים מאוד! חטיפים מסורתיים אלו נמצאים בפסטיצרייה (בתי קפה / מעדניות = pastizzeria) ברחבי האיים.
- בראג'ולי – Bragjoli הוא מאכל מסורתי פופולרי מהאי הים תיכוני מלטה. זוהי מנה טעימה ומלאת טעם עשויה עם פרוסות דקות של בקר או עגל הממולאות בתערובת של פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, ולפעמים בייקון. לאחר מכן קושרים את גלילי הבשר הממולאים בחוט מטבח או מאובטחים בעזרת קיסמים כדי לשמור על המילוי שלם. להכנת ברז'ולי, תחילה דופקים את הבשר לפרוסות דקות ולאחר מכן ממלאים בתערובת פירורי הלחם. הלחמניות בדרך כלל משחימות במחבת חמה עם מעט שמן זית כדי לאטום את הטעמים לפני בישול נוסף ברוטב עשיר על בסיס עגבניות. הרוטב נעשה בדרך כלל עם עגבניות, בצל, שום, ומגוון עשבי תיבול ותבלינים כמו בזיליקום ואורגנו. לחמניות הברג'ולי מבושלות ברוטב עד שהן מתרככות ומזרימות את כל הטעמים. ברז'ולי מוגש לרוב עם פסטה, כמו ספגטי או ריגטוני, או לצד תפוחי אדמה או ירקות קלויים. זוהי מנה שמציגה את האהבה המלטזית לארוחות דשנות ומנחמות. השילוב של לחמניות הבשר הרכות ורוטב העגבניות בטעמים יוצר מנה משביעה וארומטית שנהנית מהמקומיים והמבקרים כאחד.)
- אורז אפוי עם בקר (Baked rice with beef)
- תבשיל ארנב או מטוגן עם רוטב (Rabbit stew or fried with gravy)
- מגוון דגים כגון, טונה טרייה, תמנון, בס ים, דנטקס, דניס (fresh tuna, octopus, seabass, dentex, seabream)
- ארוחות מלוות תמיד בלחם 'פטירה' המלטזי או 'הובזה' המלטזי.
מחירים יחסית זולים, יש שם את כל סוגי המאכלים תאכלס כמעט כל מסעדה מציעה הכל… כמובן סגנון אירופאי, פיצות, פסטות, סלטים, בשרים, המבורגרים, דגים, ראשונות ממש טעימות ברוסטקטות עם טרטר דגים וכאלה אוכל טוב מאוד וטעים.
מהבחינה הזו של קולינריה אין למלטה יותר מדי מה להציע. בעיקר במסעדות איטלקיות אבל טעים מאוד.
טבעונים- אני באופן אישי לא מצאתי מסעדות בתחום הזה, ממליצה לבדוק מראש.
אוכלי כשר- בית חב״ד מגיש אוכל טעים.
באופן כללי- מי שאוהב בטיוליו חוויה קולינרית לא ימצא את מבוקשו לטעמי.
להלן מספר מסעדות מעולות, טעימות וזולות במלטה ששווה לבדוק:
מסעדת ברקודה (כרגע סגור עד להודעה חדשה)
המסעדה היפיפייה וזוכת הפרסים ממוקמת באזור סנט ג'וליאן, ממש מעל שפת מי המפרץ. היא שוכנת במבנה עתיק ומרהיב ומראה המסעדה לבדו מרשים ביותר. ב – Barracuda תיהנו משירות אלגנטי, עיצוב מהודר (שימו לב לצלחות הקרמיקה המעוטרות על הקירות) וכמובן, מאוכל איכותי במיוחד.
כתובת: Main Street 194, St Julian's, Malta
אימייל: barracuda@wgc-group.com
טלפון: 21331817 356+
מסעדת בכחוס
קירות עתיקים בני 2,000 שנה, עיצוב אותנטי משגע, שירות אדיב ברמות הגבוהות ביותר, מבחר יינות ומשקאות משובח וכמובן – אוכל ים תיכוני נהדר על כל צבעיו. זוהי אחת המסעדות המיוחדות יותר באזור מדינה ובמלטה בכלל.
רמת מחירים: בינונית ומעלה.
כתובת: 1, Inguanez Alley Mdina
אימייל: bacchus@maltanet.net
מסעדת פינטונינו (כרגע סגור עד להודעה חדשה)
מסעדה קטנה ומטריפה באזור ה – Water front בוואלטה. המסעדה ממוקמת בשורת מסעדות ובתי קפה וידועה בכל רחבי מלטה במאכלי הדגים הטריים והמשובחים שלה, במיוחד במנות הלובסטר והצדפות. אגב, המסעדה זכתה בפרסים יוקרתיים בשנים 2013 ואף הספיקה לעשות זאת השנה. במסעדה קיר יינות מרשים ביותר, כאשר מחירו של בקבוק היין היקר ביותר נושק לאלפי יורו.
רמת מחירים: 45-55 יורו לאדם.
כתובת: טיילת ה – Water front
ארטיסיאן בייקר
מסעדת ארטיסיאן בייקרי (Nenu the Artisan Baker)
מסעדה מקומית ומיוחדת מאוד השוכנת במבנה עתיק בעיר וולטה. המסעדה שייכת לשושלת עשירה של אופים ומגישה אוכל מסורתי על פי המסורת של מלטה, עליהם היא שומרת באדיקות. כך למשל, לא תוכלו להזמין במסעדה משקה קל, אלא רק משקאות מלטזיים מסורתיים כמו ה – Kinnie, משקה תפוזים ועשבי תיבול. אפיית המנות מתבצעת בתנור אבן וגם המוסיקה והעיצוב לקוחים כמובן מהתרבות המלטזית.
רמת מחירים: ממוצעת.
כתובת: 143, st. Dominic street, Valletta, VLT, 1605.
קפה קורדינה
קפה קורדינה המיתולוגי והמיוחד הוקם בשנת 1873! הוא נמצא ברחוב הראשי של מרכז וואלטה ומציע, מלבד שולחנות מהנים לישיבה בשמש הנעימה, גם קפה מצוין ומאפים מקומיים, כמו ה – Pastizzi, שהוא מעין בורקס מאוד טעים במילוי בשר ואפונה (או גבינה).
רמת מחירים: ממוצעת.
כתובת: 244, Republic Street Valletta VLT 1114
בעיר וולטה יש מסעדת המבורגרים בשם Burgers.Ink, שהיתה מאד ידידותית לילדים, עם מיקום נהדר על הרחוב, עם מרחב התרוצצות לילדים. נראה שיש הרבה מסעדות טובות בולטה, אך למי שמחפש שניצלונים, צ'יפס והמבוגר לילדים – אחלה מקום.
Avenue
מסעדה שנמצאת בסן ג'וליאן – מסעדה מצוינת. אחת הטובות בסיינט ג'וליאן. מבחר גדול של אוכל, בעיקר איטלקי, מאוד איכותי. שירות נהדר. מחירים סבירים.
Carrubia Restaurant
מומלץ מאוד לאכול ארוחת דגים במסעדת קרוביה
בגוזו אכלנו במסעדה בשם D-venue, שנמצאת בכיכר המרכזית בשארה. מאוד מאוד ממליצה! אוכל טעיםםם, מנות נדיבות, אחלה אווירה.. למרות שיש עוד מסעדות, למחרת חזרנו לאותו המקום.
מסעדה מיוחדת עם אוכל צמחוני וטבעוני (היה גם בשר) בשם soul food. באיזור וולטה.
TAPAZ
מסעדה בסאן ג'יליאן
מסעדות מומלצות נוספות במלטה
Sea Veiow
אינטר קונטיננטל בגג מלון
Stories and sapori
נמצאת בסאן ג'יליאן
מסעדת קובה (לא מומלץ):
בסיינט גוליאן אכלנו בראנץ' במסעדה שנקראת קובה – מלבד הנוף המהמם לטיילת ולים, אני לא ממליצה על המקום הזה בכלל לצערי. אוכל בינוני ומטה ושירות עוד פחות. באמת אל תבזבזו את הכסף שלכם שם.
מסעדת אמפרור אוף אינדיה (מומלץ):
בסיינט ג'וליאן מסעדה הודית עם שירות מושלם ואוכל טעים בטירוף לאוהבי הז'אנר. היו שם כמה מנות צמחוניות מעולות (גם אוהבי הבשר נהנו, אני פשוט מגיבה מניסיוני הצמחוני) והמנות בגודל מספק ביותר.
מסעדת סיציליה בלה (מומלץ):
מהלגונה הכחולה נסענו לגוזו, אנחנו אכלנו במסעדה הזו והיה שירות מעולה עם כל מיני פינוקים, ומלצרים מקסימים. האוכל היה מעולה והיו שם המון אופציות של דגים טריים ושל מנות צמחוניות בסגנון איטלקי. כולם ליקקו את האצבעות ויצאו שבעים.
מסעדת אוקורארמה (חצי המלצה):
בערב באנו למלון ויצאנו למסעדה הזו. זו מסעדה אסיאתית בסיינט ג'וליאן. אוכלי הבשר והדגים שבינינו מאוד נהנו, אבל זו המסעדה היחידה שהייתי בה ולא כללה מבחר צמחוני. היו שם כמה מנות מסכנות ביותר שהיו ביניניות לדעתי. שוב, אוכלי הדגים נהנו והיו שם קומבינציות שנראו מטורפות, אז לשיקולכם
מסעדת סיבו (המלצה):
ממש מחוץ לקניון דה פוינט בסלימה יש מסעדה איטלקית מעולה. לקחנו שם המבורגר (אוכל בשר אחד) וריזוטו פטריות לצמחוניות. כל המנות היו טעימות.
הוגו'ס (ממליצה):
זו מסעדת המבורגרים עם בר שנמצא ממש צמוד אליה. יש שם המבורגרים מעולים ואפילו מצאתי לי המבורגר צמחוני שהיה מצוין! המחירים שם מעולים. אין שירות, זה כמו שארומה, אבל אני יכולה להגיד שההמבורגר יצא ממש מהר.
שון'ס (ממליצה):
מאפיה קטנה ליד הוגו'ס שמוכרת את המאכל הלאומי, פסטיצ'י. אני לקחתי אחד עם ריקוטה ואכלתי אותו במטוס בדרך חזרה הביתה. היה מאוד טעים, אבל קחו בחשבון שזה די דומה לבורקס הגבינה שיש לנו בארץ 🙂 עדיין טעים בטירוף.
בבוג'יבה יש מסעדה נהדרת בשם LUZZU, המנות מצוינות! היתרון הוא הג'ימבורי המצוין בתוך המסעדה כך שהילדים יכולים לשחק בזמן שאתם יושבים לכם בשקט בפנים. צריך להביא לילדים גרביים לג'ימבורי.
מסעדה איטלקית נדירההה בסנט גו׳ליאן storie&sapori.
מסעדה בשרים בואלטה buffalo bill’s
בר קוקטיילים מומלץ בסנט גוליאן Hugo lounge
מסעדה/בר אסייתית hogo lunch נמצא בשדרת המועדונים בפאשויל.
מזון מהיר המבורגרים מתאים לילדים ובעיקר למבוגרים😋 – Hogo burger
ללא גלוטן
בסאן ג’וליאן מסעדה הודית מעולה בשם emperor of India
בסאן ג’וליאן מסעדה איטלקית שמגישה פיצה ללא גלוטן ויש לה נוף משגע בשם piccolo padre
בית קפה במדינה בשם פונטנלה שמגיש עוגות ויש להם כמעט תמיד עוגה בלי גלוטן שאפשר להתפנק עליה.
טיפים לגבי מסעדות ואוכל במלטה:
שימו לב שלמסעדות במלטה לוקח קצת זמן להגיש את האוכל, אז לא לבוא מורעבים.
רק אל תזמינו ארנב במסעדה. זה כל כך מלא בעצמות, אני עד היום לא בטוחה אם זה לא היה חתול…
יש את זה שם בכל מסעדה ונשמע מגניב, אבל ממש ממש לוותר 🙂
מעבר לזה ממש נעים שם ולי זה הרגיש קצת כמו יפו/עכו.